Осигуряване на хидропоника за ягоди

Съдържание

Традиционно отглежданите ягоди за продажба няма да бъдат печеливши. Като зрънце е много полезно, апетитно и красиво, обаче е много трудно и неприятно да го отглеждате в големи количества на земята във вашата градина и след това да го реализирате. Поради тази причина е изобретен хидропонен метод за ягоди, с помощта на който можете да създадете всички условия за узряване на ягоди през цялата година и в големи количества.

ягоди в хидропоника

Хидропоника техника и предимства

Хидропоника у дома предполага със собствените си ръце да приложи много труден технологичен процес, състоящ се от следните точки:

 1. Изберете подходящ сорт ягоди или желано растение за отглеждане.
 2. Вземете и закупете хидропоника - изкуствен субстрат: кокос, експандиран полистирол, минерална вата, експандирана глина, трошен камък, чакъл и др.
 3. Пригответе специален хранителен разтвор, според неговите свойства, изключително подходящ за условията, необходими за отглеждане на ягоди и други разсад.
 4. Инсталирайте структурата, за да може подготвеното решение да има достъп до растенията.

Тази техника дава възможност да се отглеждат не само разсад, но и семена за разсад. За да направите това, във всеки специализиран градинарски магазин можете да закупите специално подготвен (готов) субстрат като хидропоника. Например за розите кокосовите влакна се използват като изкуствен субстрат.

хидропоника за ягоди

Подходящите и често срещани сортове ягоди за хидропонни техники включват стенопис, връх Еверест и жълто чудо. За начинаещи в този бизнес е препоръчително да закупуват сортове като "щедър", "вол", "багота" и "олвия".

Предимствата на нестандартната техника, която ви позволява да прилагате целогодишно отглеждане на ягоди в хидропоника, включват следното:

 1. Оборудването може да бъде направено на ръка или да се използва готово.
 2. Не е необходимо да се разхлабва и допълнително да се обогатява почвата.
 3. Растенията няма да са податливи на разваляне от дребни вредители и други различни заболявания.

Удобството на този иновативен метод се състои в това, че разходите ще бъдат сведени до минимум, а реколтата ще бъде радост да се събира редовно.

В допълнение, той може да се проведе в почти всяко помещение, където ще се нагрява до необходимата температура, като по този начин ще позволи на растенията да дават плодове постоянно.

отглеждане на ягоди

Хидропонични методи за отглеждане на ягоди

Когато е избран сорт за отглеждане на горски плодове като ягоди и ягоди, можете да започнете да избирате хидропонен метод, който ще зависи от броя на разсада и тяхното местоположение:

 1. Един от най-ефективните методи е системата за наводнения. Този хидропонен метод е идеален за разсад от ягоди с голям обем. Просто казано, това е множество, добре смазана хидропоника от наводнения.
 2. Най-практичният и приемлив метод е „хранителният слой“. Тази хидропоника за ягоди се състои в това, че хранителният разтвор редовно циркулира по дъното на инсталацията, а самата ягода се поставя в специални чаши и докато покълне, корените постепенно се потапят в разтвора, като по този начин се получават всички необходими хранителни вещества от него.
 3. Друг метод е „дълбоководната култура“, който не е много подходящ метод за отглеждане на ягоди. Тъй като излишната вода е вредна за нея, въпреки че много обича водата. Въпреки това ягодите все още ще растат и ще дават плодове, макар и не толкова скоро и много.
 4. Пикантен метод е "капково напояване". Атрактивността на този метод се крие във факта, че ягодите се поставят в специални торбички, които се окачват изправени. Такава хидропоника у дома ще спести място и ще даде добра колекция от плодове в доста голям обем.

хидропоника принцип капково напояване

За отглеждане на ягоди можете да направите оранжерия или оранжерия - на естествена почва. Освен това се засажда в хоризонтално или вертикално положение. Отглеждането на ягоди хоризонтално в хидропонна оранжерия се счита за най-рентабилното. В този случай системата за водоснабдяване циркулира през контейнерите отгоре надолу и в обратна посока. Препоръчва се обеззаразяване на хранителния разтвор, за да се предотврати навлизането на инфекция в оранжерията.

Някои препоръки

Хидропониката у дома включва засаждане на растения в специални пластмасови контейнери, в които ще се подава воден разтвор и тор. Въпреки това, за да получите добри резултати и прибиране на реколтата през цялата година, си струва да вземете предвид някои характеристики и фактори, когато отглеждате ягоди хидропонично:

принцип на хидропоника

 1. През студения сезон корените ще се нуждаят от отопление и допълнително осветление, тъй като ягодите трябва да бъдат изложени на светлина до 12 часа на ден, с осветление от 60 хиляди лумена.
 2. Хранителният разтвор не трябва да влиза в контакт с разсада и не трябва да стои. Съставът на разтвора трябва да бъде обсъден със специалисти, така че те да помогнат да се състави правилната консистенция или да се приложи универсална.
 3. Субстратът трябва да е по-твърд, но с добра циркулация на въздуха. Например, експандирана глина, минерална вата или речен пясък.
 4. Удобно условие за производителност на ягодите ще бъде температурата в помещението през нощта от 15-18 ºС, а през деня - 24-25 ºС.
 5. Фиданките се засаждат на стъпки от 20-30 cm и средно 1 m2 пасва от 18-22 бр. Капацитетът на съда също е много важен, например за 4 разсад ще е необходим контейнер с 12-16 литра.

Отглеждането на ягоди хидропонично е лесно, но ще отнеме няколко години, за да се изплати бизнесът.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци