Стойността на цитовитовия тор за подхранване

Съдържание

Citovit
В допълнение към наличието на хранителни вещества е необходимо да се вземе предвид възможността растението да ги използва. И така, най-усвоимата и следователно ценна е хелатната форма, която е характерна за торовете citovit. Благодарение на тази функция с неговото използване се постига следния ефект:

 1. Повишава се устойчивостта на неблагоприятни фактори (измръзване, суша, липса на светлина, което е много важно за разсад).
 2. Стимулира се растежът.
 3. Намаляването на яйчниците е намалено.
 4. Намалява податливостта към болести.
 5. Премахва се отмирането на точки на растеж.

Състав на хранителен разтвор

ИмеКоличество, g / lСтойност
Азот (общо)30Насърчава растежа на вегетативната маса
Фосфор5Източник на енергия, най-голямата нужда от него се проявява в началните периоди от живота
Калий25Отговорен за натрупването на нишесте, мазнини и други вещества за съхранение
Магнезий10Част от хлорофила
Сяра40Участва в дишането
Желязо35Придружава образуването на хлорофил, дефицитът се характеризира с бавен растеж на растенията
Манган30Важно във фотосинтезата, подобрява абсорбцията на азот и желязо
Бор8Активира растежа на корените и наземната част
Цинк6Е неразделна част от ензим, който контролира растежните процеси
Мед6Удължава живота на хлоропластите, намалява риска от заболявания
Молибден4Подобрява синтеза на протеинови вещества
Кобалт2Нормализира хода на повечето физиологични процеси. Повишава устойчивостта на суша

Нанасяне на торове цитовит

Този хранителен разтвор се използва при всички селскостопански и декоративни култури. Подходящ е както за накисване на семенен материал, така и за превръзка през вегетационния период (както корен, така и лист). Фазата и дозировката зависят от растението, но ако искате да постигнете най-голям ефект, по-добре е да комбинирате техниките:

 • третирането на семена ви позволява да получите разсад 2 дни по-рано;
 • поливането на разсада след бране стимулира възстановяването на корените, намалява стреса;
 • пръскането на реколтата по време на засаждането и узряването на плодовете увеличава добива като цяло, подобрява качеството и поддържа качеството на зеленчуците и плодовете.

В същото време периодът от сеитбата до прибирането на реколтата се намалява средно за седмица, което е важно при използване на защитена почва. Продуктите са екологични, защото през целия вегетационен период се поддържа имунитетът на растенията и се намалява необходимостта от употреба на фунгициди.

Цветните култури, включително саксийните растения, реагират на торене с цитовит, като ускоряват растежа на разсад, по-голяма листност, увеличаване на броя на пъпките и интензивността на цвета на венчелистчетата.

Хранителният разтвор се предлага в течна форма за лесна употреба. Лесността на употреба се състои и в съвместимост с други торове, регулатори на растежа и стимуланти, както и с пестициди.

Инструкция за цитиране на торове

Всяко растение има свой критичен период, когато нуждата от макро- и микроелементи е максимална. По това време ефективността на торенето достига най-високата си точка. За да не пропуснете подходящия момент, трябва да следвате следните съвети:

 1. За да се накиснат семената на всякакви култури, се приготвя работен разтвор със скорост 1 ml цитовит тор на 1 литър вода. Посевният материал се потапя напълно в подготвения състав за 10 часа (възможно е 12 часа). Същата концентрация на сместа е подходяща за подготовка за засаждане на картофени клубени, луковици, коренища и цветни луковици. Те също се потапят в хранителен разтвор или се напръскват отгоре.
 2. След бране разсадът се полива със смес от цитовит и вода (0,75 ml / 1 l).
 3. Обработката на листа се извършва по следния начин:
КултураВремеКонцентрация, ml на 10 l вода
Домат, краставица1 път за 14 дни5
Ягодаведнага след топенето на снега и в почването10
Флорални декоративнидва пъти преди пъпка10
Плодове и плодове
 • период на пъпкуване;
 • краят на залагането на плодовете;
 • след прибиране на реколтата
10

 

Дебитът на готовия работен разтвор се определя въз основа на вегетативната маса на определена култура. Например за зеленчуци, ягоди и едногодишни цветя е достатъчен 1 литър (до 1,5) на 10 квадратни метра, за храсти - 1,5 литра (до 2) за всеки храст, а за дървета 1 и 2 литра (до 3) съответно за 1 младо и възрастно растение.

 1. Стайните растения се поливат до 4 пъти годишно, с изключение на периода на сън. За да направите това, към 1 литър вода се добавя 0,75 ml цитовит тор.

Грижата за растенията е доста старателна работа, необходимо е да се вземат предвид характеристиките на всяка култура, да се следи нейната реакция на операциите, извършвани с нея, включително храненето. Класическите лекарства не винаги показват желания ефект, защото фактът, че сте дали елементите на храненето, не гарантира, че културата ще бъде в състояние да ги асимилира напълно. От тази гледна точка най-удобен е силно активният тор Cytovit, който съдържа хелатни форми, тъй като те най-вероятно ще достигнат целта.

Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци