Комбинираният тор Kemira е отличен вариант за хранене на растенията

Съдържание

Много летни жители и градинари използват комплексния тор на Кемир за подхранване на растенията. Лекарството включва всички необходими елементи, необходими за пълния поток на най-важните процеси.

Тор Кемир е добре известен на повечето градинари. Сложен продукт за хранене на растенията се появява в Русия през 90-те години. И универсалните, и насочените хранителни формули се произвеждат под тази марка. Продуктите на Kemir се предлагат в следните разновидности:

 • комби;
 • комби-2;
 • апартамент;
 • плюс;
 • есен;
 • цветен;
 • картоф;
 • морава.

кемира

Повечето торове са подходящи за всички видове растения. Например, Kemira Lux, Kemira Universal. Има и лекарства с по-тясно приложение. Торът е под формата на гранули. Те имат балансиран състав на хранителни вещества и се разтварят лесно във вода. Продуктите на Кемир не съдържат такъв вреден компонент като хлор. Тежките метали, които имат отрицателно въздействие върху човешкото здраве, практически не се използват. Или са в малки дози, за да осигурят нормалното развитие на растенията. Полезните елементи имат лесно смилаема форма.

Сложният тор може да се използва за подхранване на дървета, храсти, плодове и плодове, зеленчуци, всякакви цветя. Оказва благоприятен ефект върху растежа, цъфтежа и по-нататъшното развитие на растенията. Водоразтворимият тор е подходящ за открита и защитена земя, както и за цветя на закрито. Продуктът на Кемир има следните ефекти върху култивираната флора:

 • укрепва растенията;
 • увеличава добива;
 • не причинява отлагането на нитрати в растенията;
 • насърчава по-доброто съхранение на реколтата.

Предназначение и състав на торовете

Kemira Universal се използва за подхранване на повечето култивирани растения. Той съдържа почти всички макро- и микроелементи, които осигуряват пълния растеж на различни представители на флората. Гранулите не се пикат, не се разтварят добре, не образуват прах. Лекарството Universal-2 има азот, фосфор, калий съответно около 12, 8, 14%. Този тор се използва като пролетна горна превръзка на почвата, както и за по-нататъшна обработка. Kemira Lux съдържа азот 16%, фосфор 20,6% и калий 27%. Продуктът е подходящ за хранене на всякакви зеленчуци, цветя. Може да се използва за разсад и за цветя на закрито.

Картофът Кемира ще ви позволи да съберете богата реколта. В същото време осигурява по-дълго съхранение на грудки. Предназначен за пролетно обработване на земя преди засаждане на картофи. Прилагането на превръзки по време на вегетационния сезон е позволено. Има балансиран състав. Съдържа вещества, които са най-необходими за пълноценното развитие на тази зеленчукова култура: азот, калий, фосфор и магнезий.

Kemira Floral е предназначен за пролетно и лятно хранене на растенията. Той осигурява активен растеж и пълно развитие. Благодарение на лесно смилаемия тор, цветята на растенията стават по-големи, по-ярки, а периодът на цъфтеж е по-дълъг. Този продукт съдържа най-важните елементи: фосфор, калий и азот.

Продуктът Kemira Plus съдържа голямо количество калий, около 34%. Това лекарство е предназначено за хранене по време на плододаване. Тъй като на етапа на развитие и узряване на плодовете, представителите на флората особено се нуждаят от калий. Достатъчно количество от този микроелемент допринася за по-доброто съхранение на плодовете и кореноплодите. Kemira Osennee ще помогне на многогодишните растения да зимуват благоприятно. Подходящ за храсти, дървесни разсад, както и различни луковици.

Инструкции за употреба

Препаратите на Кемир се използват както в суха форма, така и приготвят водни разтвори. Удобно е да използвате гранули през пролетта преди засаждането, последвано от изкопаване на земята. При подхранване на вече засадени култури по този начин трябва да се извършва обилно поливане на почвата. За предпочитане е разреденият тор. В тази форма микроелементите се усвояват по-добре от растенията. Към всеки вид хранене са приложени инструкции за употреба.

Kemira Lux се използва за оранжерийни насаждения чрез приготвяне на разтвори. Достатъчно е да използвате 20 грама тор на 30-40 литра вода. За открита земя се използва по-концентриран състав. Когато приготвяте разтвор, 20 грама хранителен продукт се разрежда с 20-30 литра течност. В оранжерии подхранването се извършва седмично. Отворената земя се третира веднъж на две седмици.

Лекарството Kemira Plus се използва както за подхранване с корени, така и за повърхностно хранене. За да се обогати почвата с хранителни вещества, този продукт се разрежда с вода по следната схема: 20 грама от продукта се разтварят в 10 литра течност. Тор се използва веднъж седмично. Листата на горната превръзка се извършва с помощта на пръскачка. За да направите това, достатъчно е да разредите 10 грама тор в 10 литра вода.

При работа с тор се спазват всички необходими мерки за безопасност. Трябва да се използват ръкавици. Защитете очите и кожата. Ако гранулите или разтворът попадне върху кожата, изплакнете областта с много вода. След работа измийте ръцете си със сапун и вода.

Продуктът на Кемир е наистина ефективен върху растенията. Балансираният състав позволява увеличаване на добива до 30%. Култивираните растения стават по-силни и устойчиви. Всички вещества в тора са в достъпна форма. Това им позволява лесно да се абсорбират от растенията. Освен това не се получава натрупване на нитрати.

Коментари към статията
Добави коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван.

Цветя

Дървета

Зеленчуци